Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بازار سرمایه با انتقاد از قیمت گذاری دستوری گفت: اگر به تولیدکننده مجوز فروش با قیمت بازار آزاد را بدهیم قیمت‌ها در بازار نزولی و رقابتی خواهد شد و در این حالت شرکت عرضه خود را با تیراژ بالا افزایش خواهد داد. چندی است خودرو در بورس کالا عرضه شده و نسبت به شرایط بازار روند مثبتی در معاملات خود را به ثبت رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حالا مشتاقان معامله خودرو در بازار سرمایه با سوالاتی در بورس مواجه می‌شوند که باعث تردید آن‌ها برای معامله در این بازار است. آیا عرضه خودرو صرفا محدود به خودرو «دیگنیتی و فیدلیتی» خواهد بود؟ کیفیت خودرو‌های حاضر در بازار سرمایه چگونه است؟ آیا روند عرضه به خودرو‌های با تیراژ پایین محدود می‌شود؟

سوالاتی از این قبیل که با گذشت چند روز از شروع عرضه باعث شده است که هنوز برخی‌ها از ورود به این بازار نگرانی داشته باشند.


«احمد جانجان»، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار پول نیوز در ارتباط با این که آیا تکرار اتفاقات بازارسیاه قبل از قرعه‌کشی خودرو با عرضه این محصول در بورس امکان دارد یا خیر؟ اظهار داشت: وجود بورس کالا باعث رقابت شده و از تکرار دلالی‌های رخ داده در گذشته جلوگیری می‌کند. در گذشته با یک قیمت کمتری از خودروسازی و بعضا حتی به شکل قسطی خودرو را خریداری می‌کردند و آن را در بازارسیاه با قیمت بالا و یا حتی در حالت نقد پایین‌تری به فروش می‌رساندند.

وی ادامه داد و افزود: اما وجود بورس کالا این مسئله را از بین خواهد برد. چرا که با چانه‌زنی معاملات بورسی و بالا و پایین شدن ساعتی و روزانه قیمت‌ها دیگر آن نفع اقتصادی و تضمین سود برای دلال و سودجو وجود نخواهد داشت.

جانجان تاکید کرد: به طور مثال در اولین عرضه دو خودرو «دیگنیتی و فیدلیتی» این‌ها رشد ۲۵ تا ۳۰ درصدی در قیمت را تجربه کردند. آن حباب سود برای دلالان و ضرر برای تولیدکننده را از بین برد. بیرون از بورس کالا اگر خودرو فیدلیتی را ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون خریداری می‌کردند و با سود ۴۰% آن را یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون به فروش می‌رساندند. اما در بورس چنین نبود و فیدلیتی در نهایت رقابت با یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون به فروش رسید.     بیشتر بخوانید: بورس کالا محل فروش خودرو نیست اما برای کوتاهی دست دلالان مفید است  
این کارشناس اقتصادی با اعلام رضایت از این نوع کوتاهی دست دلالان در بازار گفت: این معامله دو سر برد بود. چرا که فروشنده یا همان تولیدکننده با فروش ۳۰۰ میلیونی بیش از بازار آزاد رو به رو شد و خریدار با خرید ۳۰۰ میلیونی زیر قیمت بازار آزاد؛ که کاملا به نفع دو طرف معامله بوده است.

وی تاکید کرد: شاید این شبهه پیش بیاید که همان دلال برای خرید و سود دلالی خود وارد معاملات در بورس شده است. در صورتی که معامله یک میلیارد و صد میلیونی دیروز شاید امروز یک میلیارد و سیصد میلیون به فروش برسد. به این دلیل اگر هم این خریداران دلال باشند، قطعا در ادامه کار ضرر خواهند کرد.

جانجان خاطرنشان کرد: وجود شفافیت و خرید با قیمت واقعی و همچنین سود خریدار و فروشنده به طور هم‌زمان وجهه مفید بودن عرضه خودرو در بورس کالا است. اما باید یک بار برای همیشه به کارکرد بازار‌ها احترام بگذاریم و هر محصولی را در بازار خود عرضه کرده و از قیمت گذاری دستوری بپرهیزیم.

وی همچنین با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری تصریح کرد: زمانی که سازمانی تحت عنوان وزارت صمت به تولیدکننده می‌گوید حق نداری بیش از ۸۰۰ میلیون فلان مدل را به فروش برسانی، در حالی که در مقابل چشم تولیدکننده در بازار آزاد همان تولید به قیمت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون به فروش می‌رسد خودروساز باید چه کند؟ عرضه را کم می‌کند به امید این که تلاش کرده و از وزارت صمت مجوز افزایش نرخ را اخذ کند.

وی ادامه داده و بیان داشت: پس اگر به تولیدکننده مجوز فروش با قیمت بازار آزاد را بدهیم قیمت‌ها در بازار نزولی و رقابتی خواهد شد و در این حالت شرکت عرضه خود را با تیراژ بالا افزایش خواهد داد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قیمت گذاری دستوری خودرو بورس کالا عرضه خودرو بازار سرمایه قیمت گذاری دستوری میلیون به فروش بازار سرمایه یک میلیارد بازار آزاد بورس کالا عرضه خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۸۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با افزایش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز با افزایش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۲۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در بازار ۲ میلیون تومان افزایش یافته و ۶۶۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم با افزایش ۲ میلیون تومانی، ۸۰۵ میلیون تومان به فروش رفت. اما پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ بدون تغییر، یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ با افزایش ۲ میلیون تومانی، ۷۱۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ بدون تغییر، به قیمت ۸۳۵ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ اما با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۵۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۹۷۵ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۸۱۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، با افزایش ۵ میلیون تومانی یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ اما ۵ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۲ میلیون تومانی ۴۴۰ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم با افزایش ۲ میلیون تومانی ۴۱۰ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۲ میلیون تومانی ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار به قیمت ۸۱۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۲ میلیون تومانی به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم با افزایش ۲ میلیون تومانی به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901872

دیگر خبرها

  • بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی