Web Analytics Made Easy - Statcounter

در فرد دچار پرفشاری خون مقاوم با وجود مصرف سه رده از داروهای ضد فشار خون (شامل داروهای ادرارآور یا مدر) در بالاترین دوز قابل‌تحمل آنها فشار خون بالاتر از یک هدف تعیین‌شده مثلا ۱۴۰ روی ۹۰ میلی‌متر جیوه باقی می‌ماند.

 این عارضه یک عامل خطرساز عمده برای سکته مغزی، بیماری قلبی، زوال عقل و بیماری‌های دیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما برای مهار کردن این عارضه چه می‌توان کرد؟

کنترل کردن فشار خون بالای مقاوم

فهرستی از همه داروهایی که می‌خورید، همراه داشته باشید یا همه بسته‌های دارویی‌تان را در یک کیسه بگذارید و به نزد دکتر ببرید. این داروها باید از جمله شامل داروهای بدون‌نسخه، ویتامین‌ها و مکمل‌ها باشند. این فهرست یا کیسه داروها می‌تواند به پزشکتان کمک کند که داروها یا مکمل‌هایی را شناسایی کند که ممکن است فشار خون شما را بالا برده باشند.

برای مثال، مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (ادویل) می‌تواند فشار خون را بالا ببرد. مصرف داروهای ضد احتقان یا ضد گرفتگی بینی (مانند فنیل‌فرین که در بسیاری از داروهای سرماخوردگی دیده می‌شود)، برخی داروهای ضد افسردگی و داروهای کورتونی یا استروئیدی هم می‌توانند فشار خون را بالا ببرند.

درمان علل زمینه‌ای

بیماری‌های زمینه‌ای نیز می‌توانند فشار خون شما را بالا نگهدارند، بنابراین کنترل کردن آنها ضروری است. اما شناسایی اینکه احتمالا شما به یکی از آنها مبتلا هستید، به ارزیابی جسمی کامل نیاز دارد.

برای مثال، ممکن است از دچار بودن خود به عارضه‌ای که فشار خون را تشدید می‌کند، مانند قطع تنفس حین خواب بی‌خبر باشید. نشانه‌های قطع تنفس حین خواب شامل خرخر کردن مزمن با صدای بلند، حملات وقفه تنفسی کوتاه‌مدت (و شاید به خفقان افتادن) و خواب‌آلودگی در طول روز است. بررسی خواب در آزمایشگاه یا رد خانه (با یک وسیله قابل‌حمل) می‌تواند وجود این عارضه را شناسایی کند.

علل فشار خون بالای مقاوم

پرفشاری خون مقاوم که با وجود درمان با چند دارو برطرف نمی‌شود، علل احتمالی بسیاری دارد. از جمله دلایل اصلی این عارضه مصرف بیش از حد نمک که باعث کاهش اثربخشی داروهای ضد فشار خون می‌شود، فراموش کردن مصرف دوزهای داروها یا مصرف نامرتب آنها است.

دلایل دیگر این عارضه شامل:

افزایش وزن قطع تنفس حین خواب مصرف بالای الکل درد مزمن تصلب شرائین که باعث التهاب دیواره‌های شریان‌ها می‌شود. تداخل داروها حملات وحشت‌زدگی میزان بالای هورمون آلدوسترون (که باعث می‌شود بدن سدیم و آب را نگهدارد). مشکلات کلیوی خوردن شیرین‌بیان که حاوی ترکیبی است که فشار خون را افزایش می‌دهد. تغییرات سبک زندگی

تقویت عادات و رفتارهای سالم زندگی برای به حداکثر رساندن اثراتشان یکی از کارهایی است که می‌تواند به کنترل فشار خون بالای مقاوم کمک کند. این کار را با خوردن رژیم غذایی با پایه گیاهی که مقدار نمک آن پایین است، شروع کنید: هدفتان این باشد که میزان مصرف نمکتان را به کمتر از ۲۴۰۰ میلی‌گرم در روز برسانید.

شما همچنین باید دست کم هفت ساعت در شب بخوابید، سیگار را ترک کنید و وزن سالمتان را حفظ کنید. گاهی کم کردن وزن در حد فقط ۲ تا ۴.۵ کیلوگرم می‌تواند تفاوت‌های معنی‌داری در فشار خون برای افرادی ایجاد کند که اضافه وزن دارند.

اگر ورزش چندانی نمی‌کنید، اکنون زمان شروع آن فرا رسیده است. ورزش می‌تواند از راه‌ها یبسیار سلامت قلب و عروق را تقویت کند و یک بررسی کوچک در سال ۲۰۲۱ نشان داد که ورزش هوازی (ورزشی که باعث افزایش فعالیت قلب و ریه‌ها می‌شود) ممکن است درمان موثری دیگری برای پرفشاری خون مقاوم باشد.

در این بررسی، افرادی که پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا هر دو ورزش را- برای ۴۰ دقیقه سه بار در هفته برای ۱۲ هفته انجام داده بودند- فشار خونشان تا حد هفت نمره در اندازه‌گیری فشار خون سیستولی (حداکثر) و پنج نمره در اندازه‌گیری فشار خون دیاستولی (حداقل) در مقایسه با افرادی که ورزش نمی‌کردند، پایین آمده بود.

چه کار دیگری می‌شود کرد؟

اگر این راهبردها برای کاهش فشار خون موثر نباشند، پزشکتان ممکن است داروهای بیشتری برای شما تجویز کند. اما مایوس نباشید، بدون توجه به اینکه در حال حاضر چه داروهایی مصرف می‌کنید، پزشکتان باید بتواند تغییراتی قابل عمل در داروهای ضد فشار خونتان ایجاد کند که عدد فشار خونتان را پایین بیاورد.

منبع: خبرنامه بهداشتی هاروارد

کد خبر 677225 برچسب‌ها مجله فشار خون بیماری - فشار خون

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فشار خون مجله فشار خون بیماری فشار خون پرفشاری خون مقاوم فشار خون داروهای ضد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۵۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین

ناصر سودانی کارشناس انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره معضل ناترازی بنزین در کشور گفت: کشور ما از ابتدا در موضوع بنزین وابستگی قابل توجهی را به خارج داشته است و جز در مقاطع کوتاهی نتوانسته به خودکفایی بایسته ای برسد.

وی ادامه داد: عمده ترین دلیل ناترازی بنزین در کشور بالا بودن مصرف این فرآورده سوختی است و هم عدم تعادل بین تولید و مصرف باعث شده که با ناترازی بنزین در کشور مواجه شویم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: عمده ترین تلاشی که باید در کشور صورت بگیرد کاهش مصرف و افزایش تولید است به نحوی که تولید بنزین از مصرف آن بیشتر باشد.

سودانی افزود: کاهش مصرف بنزین به عوامل متعددی وابسته است، ابتدا اینکه باید استاندارد خودروهای تولید داخل را به استانداردهای جهانی نزدیک کنیم که متاسفانه تا این استانداردها فاصله قابل توجهی داریم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: موضوع دیگر که باعث مصرف بالای بنزین شده تردد ماشین های تک نفره است، این تردد های نامتعارف تقریباً در کشور ما خیلی زیاد است و از سوی دیگر جاده ها و خیابان های ما هم شرایط مطلوبی را ندارد و همین امر بر افزایش مصرف بنزین تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر ما نتوانسته ایم که سبد سوختی را متنوع کنیم و جایگزینی را برای بنزین در نظر بگیریم. باید برای کاهش مصرف بنزین از گاز و برق و سایر سوخت های فسیلی هم استفاده می کردیم تا مصرف بنزین در کشور و تقاضا برای آن کاهش پیدا کند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: متاسفانه تولیدات خودروسازان ما به سمت خودروهای هیبریدی و با سوخت های سبز پیش نرفته است. با وجود گشایش پالایشگاه خلیج فارس هنوز نتوانسته ایم پا به پای مصرف تولید را افزایش دهیم و این امر باعث شده که به واردات بنزین تن دهیم.

سودانی گفت: البته سیاست های دیگری وجود دارد که عمده این سیاست ها به مصرف کننده آسیب می رساند و اگر سیاست گذاران مجموعه تولید و مصرف بنزین یعنی وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی و نیروی انتظامی و صنعت و معدن یک قرارگاه واحدی را تشکیل دهند و راهکارهای علمی و به روز را با استفاده از تجارت جهانی و همین طور متخصصان داخلی و خبرگان و نخبگان برای متنوع کردن سبد سوخت خودروهای داخلی استفاده کنند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: باید از توان نخبگان موجود در کشور برای متنوع کردن سبد سوخت استفاده کنیم و اقدام به پروراندن این اندیشه ها و ایده های جوانان کشورمان کنیم. البته باید به این نکته توجه کنیم که بنزین خودش مافیایی است که همواره سعی کرده به واردات این فرآورده سوختی دامن بزند تا خودشان به نان و نوایی برسند.

کد خبر 6093837 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید