Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمان نامدار با بیان اینکه اکنون نرخ رشد جمعیت در استان از میانگین کشوری پایین‌تر است، گفت: متاسفانه میزان موالید در استان روند نزولی داشته به طوری که میزان تولد ۱۶ هزار و ۲۸ نفر در سال ۹۸ به ۱۴ هزار و ۷۶۹ نفر در سال ۹۹ رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پیمان نامدار در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین، اظهار کرد: از کل جمعیت یک میلیون و ۲۶۰ هزار نفری ثبت شده در سامانه سیب استان، ۱۳۶ هزار نفر جمعیت بالای ۶۵ سال هستند لذا قزوین تقریبا جزو استان‌های میانه، روبه بالای سالمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد از فوتی‌های استان در بحث کرونا، افراد بالای ۶۰ سال هستند، افزود: در بیماری کرونا هم بیشتر ریزفاکتورهای بالای فوتی به موضوعات بیماری‌های زمینه‌ای نظیر فشار خون، دیابت و سن بالا مرتبط بود و همچنین از طرفی گرانی زمین و آپارتمان موجب تراکم جمعیت در قزوین شده و این هم یک عامل برای افزایش همه‌گیری در استان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین ابراز کرد: تلاش پرسنل بهداشت و درمان بر این است که علاوه بر واکسیناسیون گروه هدف که خوشبختانه تا امروز با صحت کامل و در چارچوب مقررات صورت گرفته؛ رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماسک هم ادامه پیدا کند چراکه متاسفانه این روزها زدن ماسک در افراد به شدت کاهش پیدا کرده است.
نامدار ادامه داد: بر اساس مقالات جدید، دو درصد از کسانی که بدون علامت هستند بالغ بر ۸۰ درصد از ویروس را انتقال خواهند داد چون کسانی که علامت دارند معمولا دوران درمان را طی می‌کنند و مردم با آگاهی لازم از آن‌ها فاصله می‌گیرند.
وی بیان کرد: در بحث جمعیت کارهای ویژه‌ای از طرف وزارت بهداشت برای دستگاه‌های متولی مشخص شده چراکه به نظر می‌رسد، دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی نمی‌تواند در بحث فرهنگ سازی تاثیر زیادی داشته باشد.
تغییر نگرش خانواده‌ها به موضوع فرزندآوری
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: طیف وسیعی از جمعیت‌هایی که در سراسر کشور و استان میزان باروری کمی دارند، به خانواده‌های تحصیل کرده با سطح اجتماعی مرفه باز می‌گردد در حالی که زمانی که بحث کاهش رشد جمعیت و افزایش سالمندی مطرح می‌شود، همه نگاه‌ها به سمت مسائل اقتصادی است.
وی ادامه داد: اگرچه مسائل اقتصادی، اشتغال و مسائل رفاهی در بحث فرزندآوری تاثیر بسیاری دارد اما یکی از نکات مهم این است که میزان فرزندآوری در خانواده‌های مرفه و تحصیل کرده هم به دلیل مشغله‌های فراوان کاهش پیدا کرده است.
نامدار بیان کرد: در استان قزوین به منظور چاره‌اندیشی در موضوع افزایش جمعیت، در حوزه درمان و گسترش مراکز ناباروری برنامه‌ریزی لازم انجام شده تا از این طریق بتوانیم فرزندآوری زوج‌های نابارور را که درصد کمی هم نیستند با خدمات بیمه پایه و تکمیلی فراهم سازیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اذعان کرد: همچنین در طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت»، مراقبین سلامت و کارکنان بهداشت عمومی در سراسر ۹۵ مرکز خدمات جامع سلامت و بیش از ۳۰۰ پایگاه خانه بهداشت و پایگاه سلامت شهری در حال فرهنگ سازی موضوع فرزندآوری هستند و به نظر می‌رسد که این فرهنگ‌سازی باید زیر نظر شورای سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی صورت گیرد.
وی ابراز کرد: ما از دستگاه‌های مختلف از جمله صدا و سیما، رسانه‌ها، وزارت فرهنگ و ورزش، صنایع و معادن و تمام دستگاه‌هایی که ذینفع موضوع جمعیت و فرزندآوری هستند انتظار داریم، برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

قزوین در ۲۰ سال آینده به استانی سالمند تبدیل می‌شود
نامدار ادامه داد: تمام دستگاه‌ها باید به این نتیجه برسند که اگر روند کاهش جمعیت به این صورت طی شود؛ قطعا تا 20 سال دیگر یک جمعیت سالمند خواهیم داشت و برای ادامه حیات کارخانه‌ها، مراکز تجاری و صنعتی قطعا نیاز به جمعیت مهاجر خواهیم داشت.   رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه اکنون نرخ رشد جمعیت در استان از میانگین کشوری پایین‌تر است، افزود: متاسفانه میزان موالید در استان روند نزولی داشته به طوری که میزان تولد ۱۶ هزار و ۲۸ نفر در سال ۹۸ به ۱۴ هزار و ۷۶۹ نفر در سال ۹۹ رسیده است.
نامدار با اشاره به اینکه نرخ باروری کلی سال ۹۸ از ۱٫۵۸ اکنون به ۱٫۴۶ رسیده است، بیان کرد: خوشبختانه تعداد ازدواج سال ۹۹؛ با ۸ هزار ۵۶۹ به میزان ۸٫۴ درصد افزایش داشته و تعداد طلاق نیز روند نزولی طی کرده و نسبت به سال قبل حدد ۳ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: میزان موالید خام استان ۱۱٫۸۰ است که نیاز به یک برنامه‌ریزی خوب دارد که اکنون در دانشگاه جلسات متعددی در حال برگزاری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در پایان گفت: زندگی صنعتی که شامل موادغذایی مصرفی، نوع فرهنگ، فعالیت‌های ورزشی، آلودگی هوا، افزایش سموم رها شده در طبیعت به دست بشر است، می‌تواند در کاهش میزان باروری اثر گذار باشد.
انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین نفر در سال دستگاه ها رشد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۵۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با شیوع بیماری کرونا بسیاری از ایرانی‌ها به دنبال واکسن کرونا بودند در این میان چند مدل واکسن در کشور وارد و توزیع شد، در این میان یکی از واکسن‌هایی که بسیاری از مردم ایران استفاده کردند آسترازنکا بود، در این میان از همان ابتدایی که واکسن آسترازنکا وارد کشور شد نظریه‌های مختلفی در مورد این واکسن در نشریه‌های مختلف منتشر می‌شد که قطعا واکسن آسترازنکا دارایی عوارضی است که می‌تواند به بدن گیرنده واکسن آسیب جدی وارد کند.

آسترازنکا چه نوع واکسنی است؟

واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید ۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx۱ شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بوده‌است.

واکسن آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد.

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید ۱۹ که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت‌های کم منجر شود.

واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است، اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی‌تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد، اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می‌شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی‌کند TTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

باید نگران واکسن آسترازنکا بود؟

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد عوارض واکسن آسترازنکا اظهار کرد: این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که بر پایه وکتور و آدونا ویروس به شمار می‌رود که غیر فعال است و نسبت به سایر واکسن‌ها عوارض بیشتری دارد.

وی افزود: واکسن‌های برپایه وکتور عوارض بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها دارند و باید حداقل تا ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما با توجه به شرایط پاندمی کرونا بسیاری از واکسن‌ها خیلی زودتر وارد بازار شدند.

اکثر واکسن‌ها دارای عوارض هستند

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در نهایت برخی از واکسن‌های کووید ۱۹ باید بگیم دارای برخی عوارض خفیف یا بیشتر هستند؛ البته بیشتر واکسن ساز‌های داخلی عوارض واکسن را بررسی می‌کنند و افرادی که این واکسن هارا دریافت کردند باید مورد ارزیابی قرار بگیرند برای مثال واکسن پاستور از جمله واکسن‌هایی است که مورد ارزیابی پس از دریافت قرار می‌گیرند.

وی در مورد ایجاد لخته خون توسط واکسن گفت: احتمال ایجاد لخته‌ی خون برای همه‌ی افراد وجود دارد، اما بسیار بسیار کم بوده و حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر این عارضه خود را نشان می‌دهد که این عارضه نیز اغلب در زنان در سن باروری شایع است مخصوصا زنانی که از دارو‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دست بالای رُم برای پایین آوردن رقم بند خرید آزمون
  • یک فوتی و یک مصدوم در واژگونی خودرو در طارم سفلی
  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • واژگونی پراید در آزادراه قزوین- تهران ۳ فوتی برجای گذاشت
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • یک فوتی بر اثر واژگونی خودرو در آزاد راه قزوین به تهران
  • برخورد ال ۹۰ با گاردریل در آزادراه کاشان - قم با ۴ فوتی و مصدوم + عکس
  • اردبیل رتبه چهارم تولید عسل کشوری را دارد