Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رشیدی, عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل نرخ خرید تضمینی پایین و هزینه های بسیار بالا مربوط به بذر و کود، بسیاری از کشاورزان از کشت گندم پشیمان می شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد رشیدی در گفتگو با خبرنگار  شبکه اطلاع رسانی مرصاد در خصوص افزایش قیمت کود شیمیایی کشاورزی اظهار داشت: متاسفانه ارز ترجیحی را از کودهای فسفاته و سولفاته برداشته‌اند؛ این کودها همان کودهای پاییزی هستند که در ابتدا به همراه بذر به زمین داده می‌شوند که همین حذف ارز ترجیحی سبب افزایش قیمت کود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی قیمت هر کیسه کود را با تفاوت‌هایی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان اعلام و عنوان کرد: مردم توان خرید کود با این قیمت‌ها را ندارند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر بر اساس اخبار حاصله قیمت خرید تضمینی مدنظر دولت سه هزار و ۲۰۰ تومان است که در این صورت دو اتفاق رخ خواهد داد؛ به دلیل نرخ خرید تضمینی پایین و هزینه های بسیار بالای مربوط به بذر و کود، بسیاری از کشاورزان از کشت گندم پشیمان می شوند و در این صورت در سال آینده با کمبود جدی گندم مواجه خواهیم بود یا اینکه گندم کشت می کنند اما از کود استفاده نخواهند کرد زیرا توان خرید کود به قیمت ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر کیسه را ندارند.

رشیدی خاطرنشان کرد: در صورت عدم استفاده از کود با افت ۳۰ درصدی عملکرد گندم مواجه خواهیم شد و مجبور می شویم گندم را به ازای کیلویی ۶ تا ۷ هزار تومان از روسیه و قزاقستان وارد کنیم.

وی افزود: بر همین مبنا پیشنهاداتی از سوی کمیسیون کشاورزی به دولت ارائه شده مبنی بر اینکه در وهله نخست ارز ترجیحی را حذف نکنند؛ همچنین طرحی را بنده نوشته‌ام که قیمت خرید تضمینی در داخل شورایی متشکل از رئیس کمیسیون کشاورزی، رئیس برنامه و بودجه، دو نفر از اعضای کمیسیون کشاورزی، یک کشاورز خبره و رئیس تشکل های صنفی کشاورزی تصمیم‌گیری شود تا کشاورز متضرر نشود.

وی خاطرنشان کرد: اگر قیمت خرید تضمینی افزایش یابد کشاورزان متوجه خواهند شد با وجود داشتن هزینه‌، دستاوردهایی خواهند داشت و سود می کنند در غیر این صورت یا زمین‌ها را اجاره می دهند یا به کشت های دیگر اختصاص خواهند داد و یا از کود بهره نمی برند که در هر صورت با افت عملکرد مواجه خواهیم شد.

رشیدی عنوان کرد: پیشنهاد ما این است در وهله نخست ارز ترجیحی را از کودها بر ندارند و در صورتی که حذف می کنند قیمت خرید تضمینی را افزایش دهند.
 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: قیمت خرید تضمینی کمیسیون کشاورزی ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۳۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خرید گندم و کلزا در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه

صفایی مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه گفت : بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده با آغاز برداشت گندم از مناطق گرمسیری خرید تضمینی این محصول از طریق مراکز خرید وابسته به تعاون روستایی آغاز شد و تاکنون ۷۲ تن گندم از کشاورزان شهرستان قصرشیرین خریداری شده است.

صفایی افزود: هر ساله شبکه تعاونی‌های روستایی با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات خود نسبت به خرید تضمینی گندم بصورت مباشرتی اقدام می‌کند.

مدیر تعاون روستایی استان گفت: همزمان با خرید گندم، ۵۳ تن کلزا نیز از کشاورزان خریداری شده است.

صفایی اظهار داشت: همه مراکز خرید نسبت به تجهیز، اخذ استاندارد باسکول‌ها و تعمیرات مورد نیاز اقدام کرده اند و در دورترین نقاط استان نیز تجهیز و آماده سازی شده اند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آغاز خرید گندم و کلزا در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • خرید تضمینی ۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان فارس
  • خرید تضمینی گندم در فارس به ۶۰ هزار تن رسید
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • برداشت گندم از مزارع کرمانشاه آغاز شد
  • بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم