Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید حسین رحیمی نماینده تشکل های کشاورزی استان کردستان گفت: هزینه بالای تولید، قیمت پایین گندم و سود بانکی دور از انتظار کمر تولیدکنندگان را شکسته و اگر این روند ادامه داشته باشد باید با خودکفایی در تولید گندم خداحافظی کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، اهمیت بخش کشاورزی در توسعه اقتصادی هر کشور چه ثروتمند و چه فقیر  بیانگر این واقعیت است که کشاورزی به‌عنوان اولین بخش اقتصاد و عرضه کننده عوامل اساسی زندگی بشر و بخش‌های دیگر اقتصاد است و در توسعه همه‌جانبه کشورها نقش مهمی را ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک جمله کوتاه، کشاورزی را مادر تمام فعالیت‌ها و صنایع مورد نیاز ملت‌ها دانسته‌اند.

میزان ارزش افزوده بخش کشاورزی استان کردستان معادل ۳/ ۲۰ درصد از ارزش افزوده تولید ناخالص داخلی استان است که این خود نشان دهنده‌ اهمیت و جایگاه کشاورزی استان است.

بخش زراعت سالانه حدود 95هزار و 255 هکتار اراضی آبی و حدود 623هزار و 303 هکتار اراضی دیم، جمعاً سالانه 718هزار و 558 هکتار سطح زیر کشت دارد و از این اراضی (طبق آمار کارشناسی) حدود 2 میلیون و 130 هزار و 869 تن محصول تولید می‌شود.

سید حسین رحیمی نماینده تشکلهای کشاورزی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی با بیان اینکه وضعیت کشاورزی در استان کردستان نسبت به سنوات گذشته بهترشده ولی تا رسیدن به جایگاه اصلی فاصله زیادی داریم که امیدواریم باحمایت دولتمردان و تلاش خودکشاورزان به جایگاه واقعی برسیم.

پایین بودن قیمت محصولات کشاورزی نسبت به هزینه ها

وی با اشاره به مشکلات کشاورزان استان کردستان افزود: قیمت پائین محصولات نسبت به هزینه ها تا جای که در محصول استراتژیکی همچون گندم انگیزه تولیدکم شده از مهمترین مشکلات این بخش است.

 رحیمی گفت: عدم حمایت مالی از بخش کشاورزی از دیگر مشکلات این بخش است  طوریکه در حال حاضر ارائه تسهیلات از سوی بانکها به بخش کشاورزی و دیگر بخش ها یکسان و  18 درصد است.

نماینده تشکلهای کشاورزای استان کردستان گفت: افزایش ادوات کشاورزی مانند قیمت کمباین و تراکتور از دیگر معضلات این بخش است که مانعی برای ارتقای مکانیزاسیون بخش کشاوری محسوب می شود که نیازمند توجه جدی مسوولان این بخش ر سطح کلان است.

رشد 300 درصدی قیمت ادوات کشاورزی

وی با تاکید بر اینکه در بخش ادوات کشاورزی شاهد رشد 100 تا 300 درصدی افزایش قیمت ها هستیم ، بیان داشت: متاسفانه هیچ گونه نظارتی بر قیمت ها وکیفیت محصولات نیست و هرکارخانه و تولیدی ادواتی بطور سلیقه ای قیمت محصول خود را افزایش میدهد.

رحیمی عنوان کرد: کمبود سوخت یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی در استان کردستان است که در این خصوص باید تمهیدات جدیدی در نظر گرفته شود و سوخت در نظر گرفته شده برای کشاورزان باید به میزان سطح زیر کشت در اختیار کشاورز قرار داد.

کمبود نهادهای کشاورزی مشکل عمده کشاورزان استام کردستان است

نماینده تشکلهای کشاورزی استان کردستان با اشاره به کمبود نهادهای کشاورزی مانند کود فسفات بیان داشت: درابتدای سال 99 در زمینه سوخت پیگیری‌های لازم را بعمل آورده که نتیجه  آن ارائه سوخت به کمباین و تراکتورهای فاقد پلاک در نیمه اول سال شد.

وی ادامه داد : در خصوص کمبود نهادهای کشاورزی از طرف نظام صنفی پیگیری مشکل کودکشاورزان خصوصاکود اوره در فصل بهار انجام شد که تلاشها و مساعدت سازمان جهادکشاورزی منجرشد کود بیشتری به استان کردستان و به دست کشاورزان برسد.

مشکلات بخش کشاورزی در سطح کلان باید پیگیری شود

کشاورز نمونه استان کردستان اضافه کرد: در فصل برداشت جلسات متعدد در زمینه حمل گندم و قیمت گذاری آن بر اساس مسافت روستاها انجام شد و با پیگیری های بعمل آمده  افت بر محصول گندم که بحمدلله نتایج خوبی در برداشت و امسال نسبت به سنوات گذشته افت کمتری به محموله های گندم ازسوی مراکز خرید اعمال شد،هر چند در بعضی مراکز خرید تعاونی روستای افت غیر متعارف اعمال و مورد اعتراض کشاورزان بود.

نماینده تشکلهای کشاورزای استان کردستان متأسفانه خیلی ازمشکلات بخش کشاورزی بصورت کلان و درکل کشوراعمال می‌شود همانند سود بالای تسهیلات بانکی بخش کشاورزی که واقعا کمر تولید را شکسته است.

رحیمی ادامه داد: در فصل برداشت گندم کشاورزان شهرستان بیجار با مشکل حمل مواجه بودن و  علیرغم پیگیریهای نظام صنفی کشاورزی و جلسات متعدد در فرمانداری متأسفانه مصوبات جلسه ازسوی متولیان حمل و نقل شهرستان خصوصا تعاونی کامیون داران اجرای نشد و امسال کرایه های غیرمتعارف دریافت شد دلیل آنهم نبود رقابت در زمینه حمل بود .

وی بیان داشت:  جلسه حمل گندم باید در اسفند ماه برگذار و به مناقصه گذاشته شود و مشکل افت بالای بعضی مراکز خرید تعاونی روستای که دادکشاورزان را در آورد و باعث شد تعدادی از کشاورزان گندم خود را به دلال و دیگر استانهای همجوار بفروشند.

نماینده تشکلهای کشاورزای استان کردستان گفت: هزینه بالای تولید، قیمت پایین گندم وسود بانکی دور از انتظارکمر تولیدکنندگان را شکسته و اگر این روند ادامه داشته باشد باید با خودکفایی در تولید گندم در استان کردستان خداحافظی کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کشاورزی استان کردستان نماینده تشکلهای بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۳۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار محصول ایران خودرو گران شد

افرایش قیمت کارخانه‌ای محصولات تولیدی خودروسازان در حالی ادامه دارد که مدیران صمت همچنان ترجیح می‌دهند، سکوت کنند.

به گزارش اقتصاد نیوز، ایران خودرو طی اطلاعیه از افزایش قیمت چهار عضو خانواده هایما خبر داد.

آبی‌های جاده مخصوص در اطلاعیه خود دلیل این افزایش قیمت را بالا رفتن تعداد گواهی اسقاط‌های مورد استفاده برای شماره گذاری محصولاتی که با برند هایما تولید می‌کنند، عنوان کردند.

آن طور که مدیران ایران خودرو گفتند پیش از این می‌توانستند با یک گواهی اسقاط چهار دستگاه انواع هایما را پلاک کنند.

اما با توجه با اجرای ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو بعد از نهایی شدن این ماده قانونی برای شماره گذاری هر دستگاه هایما به ۱.۵ گواهی اسقاط احتیاج است، بنابراین قیمت محصولات این برند چینی در کارخانه با افزایش روبرو شده است.

براساس اعلام ایران خودرو قیمت ۱.۵ گواهی اسقاط برای این خودروساز حدود ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام می‌شود. این در حالیست که قیمت یک گواهی اسقاط ۳۵ میلیون تومان است.

خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص پیش از این می‌توانستند با پرداخت ۳۵ میلیون تومان برای چهار محصول مونتاژی خود پلاک بگیرند، به عبارت دیگر هزینه شماره گذاری هر محصول مونتاژی حول و حوش ۹ میلیون تومان بود، اما همان طور که اشاره شد در حال حاضر هزینه اسقاط به ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر دستگاه افزایش یافته است.

ایران خودرویی‌ها در اولین گام قیمت هایما S۸ را برای اردیبهشت امسال اعلام کردند.

آبی‌های جاده مخصوص پیش از این هر دستگاه هایما S۸ را نزدیک به یک میلیارد و ۲۲۶ میلیون تومان فاکتور می‌کردند، اما با توجه به رشد هزینه گواهی اسقاط قیمت اعلام شده برای این محصول مونتاژی چینی در اردیبهشت ۱۴۰۳ به حدود یک میلیارد و ۲۷۸ میلیون تومان رسیده است.

خانواده هایما بعد از افزایش قیمت دو عضو خانواده پژو پارس و افزایش جزئی وانت آریسان ۲ دوگانه سوز، سومین افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در سال جاری محسوب می‌شود. دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی سایپا نیز قیمت پراید ۱۵۱ (وانت پراید) خود را افزایش داده است، اما همچنان شاهد هستیم که سیاست گذار خودرویی درباره افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو سکوت کرده است.

مشخص نیست روزه سکوت مدیران صمت تا چه زمانی ادامه دارد، اما شرکت‌های خودروساز با توجه به افزایش هزینه‌های خود در خطوط تولید و همچنین هزینه مرتبط با شماره گذاری و سایر هزینه‌های تحمیلی چاره‌ای ندارند تا قیمت کارخانه‌ای محصولات خود را افزایش دهند.

شفاف نکردن مساله رشد قیمت خودرو در مبدا از سوی وزارت صمت سبب می‌شود تا متقاضیان روبروی خودروسازان قرار گیرند. اتفاقی که در ارتباط با افزایش قیمت پژو پارس افتاد و بیش از پیش به اعتبار خودروسازان در مقابل افکار عمومی ضربه زد.

البته این پایان ماجرا نیست و شیوه افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان، بدون شفاف سازی مدیران صمت، تبعات منفی برای بازار خودرو به همراه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان