Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، اخیرا مرکز آمار ایران گزارشی از شاخص ضریب جینی در سال ۱۳۹۸ اعلام کرد که نشان داد نسبت به سال قبل با کاهش همراه بوده است؛ به طوری که در سال گذشته در کل کشور ضریب جینی ۰.۳۹۹۲ بوده است که در مقایسه با سال۱۳۹۷ که ۰.۴۰۹۳ گزارش شده بود، کاهش داشت. همچنین در خانوارهای شهری از ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۸۲۸ به ۰.۳۹۴۰  و در  خانوارهای روستایی از حدود ۰.۳۵۹۵ به ۰.۳۵۳۹ کاهش یافته بود.

این در حالی است که ضریب جینی  یکی از شاخص‌های تحلیلی توسعه درآمد است که بین صفر تا یک قرار دارد و هر چقدر به عدد صفر نزدیک‌تر باشد، نشان دهنده توزیع مناسب ثروت و هر اندازه از صفر فاصله گرفته و به یک نزدیک شود، نشان دهنده افزایش فاصله طبقاتی بین مردم یک کشور  است.

در شرایطی در اوضاع اقتصادی موجود، اعلام کاهش ضریب جینی و به نوعی کاهش اختلاف طبقاتی با خود ابهاماتی به همراه داشت که مرکز آمار دلیل آن را تغییرات رخ داده در پایان سال گذشته اعلام کرده است.

کمک‌ها، دهک‌های پایین را بالا آورد

بر اساس توضیح حسین زاده- رئیس مرکز آمار ایران - از دلایل عمده بهبود ضریب‌ جینی را می‌توان بهبود در دهک‌های پایین درآمدی به دلیل کمک سازمان‌ها و نهادهای دولتی به آنها اشاره کرد. کمک سالانه این سازمان‌ها به خانوارها در سه دهک پایین در سال 1398، در مناطق شهری ٢.٨ برابر و در مناطق روستایی ٣.٥ برابر این کمک‌ها در سه دهک مشابه سال ١٣٩٥ بوده است.

گرچه توضیح مشخصی از سوی رئیس مرکز آمار درمورد نحوه کمک به دهک‌های پایین مطرح نشده است، اما می‌توان به پرداخت کمک‌های معیشتی از آبان‌ماه سال گذشته اشاره کرد که از بین ۷۸ میلیون یارانه بگیر حدود ۶۰ میلیون نفر گزینش تا به آنها مبلغی در هر ماه پرداخت شود که از محل افزایش قیمت بنزین برای دولت ایجاد شده بود. در این بین سه دهک بالای درآمدی از دریافت این کمک کنار گذاشته شدند.

در عین حال که در اواخر سال گذشته و با شیوع ویروس کرونا، بسته‌های حمایتی برای اقشار آسیب‌پذیر در نظر گرفته شد که در یک مورد بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان برای حدود سه میلیون فاقد درآمد بود که پرداخت آن از اسفندماه آغاز شده است که این کمک نیز دهک‌های بالای درآمدی را در بر نمی‌گرفت. البته در جریان افزایش کمک به دهک‌های پایین، شرایط تورمی و افزایش هزینه‌ها به خصوص در ماه‌های پایانی سال گذشته عمدتا به دلیل شیوع ویروس کرونا نیز قابل توجه است.

کاهش قدرت خرید دهک‌های بالا

اما رئیس مرکز آمار در رابطه با وضعیت دهک‌های بالای درآمدی نیز اینگونه توضیح داده است که باتوجه به محاسبات شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک دهک‌های درآمدی در سال ١٣٩٨ دهک‌های بالای درآمدی با متوسط تورم ماهانه بالاتری در مقایسه با دهک‌های پائین مواجه بوده‌اند، بر این اساس دهک‌های بالای درآمدی به طور نسبی با کاهش قدرت خرید بیشتری مواجه شده‌اند.

به گفته وی، تورم دهکی شاهدی بر کاهش قدرت خرید خانوارها در دهک های بالاست؛ به طوری که تورم در دهک اول ٣٣.٩ درصد و در دهک دهم ٣٦.٦ درصد است. در سال ١٣٩٨  دهک اول به‌طور میانگین با تورم ماهانه ١.٥ درصد و دهک دهم با میانگین تورم ماهانه ١.٨ درصد مواجه بوده است که این گواهی بر کاهش نسبی قدرت خرید دهک های بالای درآمدی در سال ١٣٩٨ است.

رئیس مرکز آمار با بیان اینکه هر دو حالت در مورد دهک بالا و پایین در سال ۱۳۹۸ رخ داده است و نتیجه آن کاهش ضریب جینی در این دوره بوده است یادآور شد: صرفا کاهش یا افزایش ضریب جینی نشان دهنده بهبود و یا افول وضعیت معیشت خانوارها نیست بلکه نشان دهنده نحوه توزیع درآمدها در بین خانوارهای کشور در یک دوره مشخص است و برای ارزیابی وضعیت معیشت خانوار در کنار شاخص ضریب جینی باید از سایر شاخص‌های مکمل هم استفاده کرد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: توزیع ثروت ضریب جینی مركز آمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۶۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ین ژاپن بالا رفت

دلار در برابر ین ۲.۴۵ درصد کاهش یافت و به زیر ۱۵۴ ین رسید.

به گزارش ایسنا، در حرکتی جدید، ین ژاپن در برابر دلار آمریکا صعود کرد.

با حرکت اخیر ارز ژاپن، بار دیگر شایعاتی مبنی بر دخالت دولت این کشور به وجود آمد.

همچنین فدرال رزرو اعلام کرد که نرخ بهره اصلی خود را بین ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ درصد بدون تغییر نگه می‌دارد.

البته روز دوشنبه گزارش‌هایی مبنی بر این منتشر شد که این اتفاق رخ می‌دهد.

دلار در ساعت ۴:۴۰ دقیقه بعد از ظهر به وقت شرقی ۲.۴۵ درصد در برابر ین کاهش یافت و به ۱۵۳.۸۸۵۰ رسید.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • دست بالای رُم برای پایین آوردن رقم بند خرید آزمون
  • اعلام برنامه دولت درباره کالابرگ | یک هفته تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • ین ژاپن بالا رفت
  • دستگیری ۱۵۰ سارق و مالخر
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • نکونام: سر کسانی باید پایین باشد که مردم آنها را می‌شناسند/ سقف را رعایت کردیم و گریه مان درآمد، سرمان کلاه رفت
  • قیمت طلا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲