Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار طلا و سکه این روزها، هم زمان با بازگشایی برخی کسب و کارها،  فعالیت خود را پس سی و چند روز تعطیلی، آغاز کرده است. اما نرخ‌ها در این بازار، همانند روزهای تعطیلی، تحت تأثیر دو سیگنال داخلی و خارجی است؛ نرخ دلار و نرخ جهانی اونس طلا.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در این میان، خرید و فروش‌ها به رغم بازگشایی واحدهای صنفی، تغییر چندانی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا از یک سو با توجه به شیوع ویروس کرونا و تاکید مسئولان وزارت بهداشت و اجرایی کشور، تردد مردم در بازار مثل سابق نیست و از سوی دیگر نقدینگی مورد نیاز برای خرید و فروش، در سطح قابل قبولی قرار ندارد.

جریان نقدینگی به دنبال کسادی بسیاری از کسب و کارها، حالا در مسیر تهیه مایحتاج و کالای اساسی خانوار در جریان است تا خرید کالایی لوکس و ارزشمند همچون طلا.

در این میان، واحدهای صنفی طلا و جواهر با پدیده جدیدی مواجه شده‌اند و آن ورود افراد مختلف از دهک‌های پایین و بالای جامعه برای فروش زیورآلات و جواهر به بازار است.

در این خصوص، اما کسبه این صنف از عدم توانایی خرید این حجم از عرضه می‌گویند. زیرا در این شرایط که واحدهای صنفی مدت زیادی در تعطیلی به سر برده‌اند، حالا قدرت خرید و نقدینگی لازم برای خرید از مردم را ندارند.

محمد کشتی آرای نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی با تایید ورود مردم به بازار برای فروش زیورآلات و جواهرات، اظهار داشت: آنچه این روزها در واحدهای صنفی طلا و جواهر در حال رقم خوردن است، عرضه از سوی مردم و عدم توانایی خرید از سوی واحدهای صنفی طلا و جواهر است. به گفته این فعال بازار طلا و سکه، در شرایط کنونی، به دنبال کاهش درآمد اقشار مختلف، شاهد ورود افراد از دهک‌های پایین جامعه برای فروش زیورآلات خود هستیم؛ هدف این گروه در این مقطع، دریافت پول نقد و سپس تأمین امرار معاش است. اما در مقابل، دهک‌های بالای جامعه نیز در این شرایط، حاضر به فروش زیورآلات و جواهرات خانگی خود هستند تا بتوانند نقدینگی لازم برای پاس کردن چک‌های خود را داشته باشند. هرچند این قشر صاحب ملک و املاک هستند، اما جواهرات بهترین گزینه برای تبدیل به پول و نقدینگی است.

کشتی آرای در ادامه افزود: در این وضعیت، واحدهای صنفی نیز تحت فشار اقتصادی قرار دارند و توانایی و نقدینگی لازم برای خرید از مردم را ندارند. در حقیقت طلافروشی‌ها، پولی ندارند که طلا و جواهر را از مردم بخرند!

کشتی آرای در این خصوص اظهار داشت: وقتی 50 روز است که فروشی نداشته‌اند، از کجا پول خرید بیاورند.

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در ادامه با تاکید بر اینکه موضوع سکه و زیورآلات با یکدیگر متفاوت است، افزود: در این شرایط ممکن است کارگری که با بیکاری مواجه شده است به بازار مراجعه کند و زنجیر طلای 2 گرمی را به عنوان مثال به قیمت یک میلیون و 200 هزار تومان بفروشد تا برود مایحتاج ضروری خودش را تهیه کند.

خرید سکه تنها برای سرمایه گذاری است و در این شرایط کمتر کسی حاضر به فروش و عرضه در بازار است که گواه این کاهش عرضه نیز، حباب به وجود آمده در بهای سکه تمام بهار آزادی است.

مردم در شرایط کنونی به دنبال تعطیلی و کسادی کسب و کارهای خود، رو به فروش زیورآلات آورده‌اند و خرید و فروش سکه بحث سرمایه گذاری است و ربطی به این موضوع ندارد.

وی در پایان یادآور شد در مقطع کنونی به دلیل عدم برگزاری مراسم جشن و عروسی و همچنین ماه مبارک رمضان، تقاضای خرید زیورآلات از سوی مردم، بسیار کم شده است و از طرفی هم مردم در این شرایط که با ویروس کرونا مواجه هستند، دغدغه خرید طلا و جواهر و زیورآلات ندارند، در نتیجه فعلاً برخی از مردم، به جهت مشکلات مالی که دارند، برای فروش زیورآلات خود به بازار مراجعه می‌کنند، اما متأسفانه واحدهای صنفی نیز با کمبود پول و نقدینگی برای خرید مواجه هستند.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا ابوالقاسم رحیمی انارکی ماهواره نور روز شوراها دعای روز چهارم رمضان بازار سکه خرید سکه زیورآلات ویروس کرونا ابوالقاسم رحیمی انارکی ماهواره نور روز شوراها دعای روز چهارم رمضان واحدهای صنفی طلا و جواهر برای خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۰۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، بازار لاستیک خودرو سال گذشته به‌دلیل کاهش تولید و عرضه و همچنین تأخیر در تحویل تایرهای ثبت‌نامی دولتی ملتهب بود و صف‌های طویل خرید لاستیک خبرساز شد. امسال اما پیش‌بینی می‌شود ظرفیت تولید لاستیک افزایش پیدا کند و بخش عمده نیاز بازار از محل تولیدات داخل تامین شود.

سخنگوی انجمن صنعت تایر با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال ۲۰درصد افزایش تولید داشته باشیم به همشهری می‌گوید: ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم امسال، هم در تولید لاستیک سواری و هم باری افزایش تولید داشته باشیم.

برنامه‌ریزی برای تولید ۳۰میلیون حلقه لاستیک

سال گذشته ۲۱میلیون‌و۵۰۰هزار حلقه لاستیک سواری در کشور تولید شد که قرار است امسال این تعداد به ۲۵میلیون‌و۵۰۰هزار حلقه برسد.

مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنعت تایر با بیان اینکه در سال جدید پیش‌بینی می‌شود تقاضا برای لاستیک رشد کند و به حدود ۲۶میلیون حلقه برسد، می‌گوید: «طبق وعده‌های خودروسازان قرار است امسال خودروهای جدید وارد بازار شوند و از آنجا که هر خودروی جدیدی به ۵حلقه تایر نیاز دارد، اگر در مجموع در سال‌جاری یک‌میلیون خودرو تولید شود، ما باید ۵میلیون حلقه لاستیک مازاد بر نیاز تولید کنیم؛ بر همین اساس ما برنامه‌ریزی‌ کرده‌ایم که تولید تایر به ۳۰میلیون حلقه برسد که ازاین تعداد ۲۵میلیون‌و۵۰۰هزار حلقه لاستیک سواری خواهد بود.»

سخنگوی انجمن صنعت تایر با تأکید بر اینکه برنامه تایرسازان این است که روند واردات و تولید لاستیک در کشور معکوس شود، توضیح می‌دهد: «تا ۲سال پیش یک‌سوم نیاز به لاستیک در کشور از طریق تولیدات داخل و دوسوم هم از طریق واردات تامین می‌شد، امسال اما برای تولید تایرهای سواری ما ظرفیت‌مان را حداقل در ۶ماهه اول بالغ بر ۴۰هزار تن افزایش خواهیم داد و این برنامه برای تولید تایرهای باری هم وجود دارد و اگر ارز کافی بموقع به تایرسازان تخصیص یابد، قرار است تا آخر سال دوسوم نیاز کشور در داخل تولید و یک‌سوم از طریق واردات تامین شود.»


۳۰۰میلیون یورو ارز موردنیاز تایرسازان

التهابات بازار لاستیک در سال گذشته به مشکلات ارزی تولیدکنندگان برای تهیه مواداولیه مربوط می‌شد که کاهش عرضه را به‌دنبال داشت. امسال طبق صحبت‌های رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران، صنعت تایر به ۳۰۰میلیون یورو ارز برای تولید نیاز دارد.

جمال میرزایی اوایل اردیبهشت جاری در صحبت با یکی از خبرگزاری‌ها عنوان کرد: «سیاست‌های ارزی برای صنعت تایر تاکنون از سوی وزارت صمت مشخص نشده و تایرسازان پیگیر تامین ارز برای خرید مواداولیه هستند. صنعت تایر در سال‌جاری ۳۰۰میلیون یورو ارز برای تولید نیاز دارد.»

سخنگوی انجمن صنعت تایر هم با بیان اینکه بدون حمایت مسئولان بالادستی نمی‌شود تولید را پیش برد، می‌گوید: «سال گذشته مشکلات مربوط به انتقال ارز به طرف‌های خارجی در ۶‌ماه اول سال باعث افت تولید شد و ما نتوانستیم اهدافمان را محقق کنیم و درحالی‌که ظرفیت افزایش تولید را داشتیم توانستیم مشابه سال قبل تولید کنیم.»

تنها با تأکید بر لزوم تسریع در حل مشکل تامین ارز مواداولیه می‌افزاید: «امسال درصورتی که ارز بموقع تخصیص یابد، آمادگی افزایش تولید را داریم، اما متأسفانه از ابتدای سال تاکنون برخی مشکلات در تامین ارز پدید آمدند که امیدواریم موقتی باشند و سریع رفع شوند و مسئولان اجازه ندهند مشکلات سال گذشته پیش بیاید؛ چراکه اگر ارز موردنیاز تولیدکننده همین امروز هم تامین شود، تا مواداولیه خریداری شود و به کارخانه برسد و تبدیل به محصول شود، زمان می‌برد.»


خواسته تایرسازان: اصلاح قیمت

افزون بر تامین بموقع ارز مواداولیه، اصلاح و به‌روزرسانی قیمت تایر از خواسته‌های تایرسازان است. در همین رابطه، انجمن صنعت تایر اواخر فروردین‌ماه طی نامه‌ای به وزیر صنعت خواستار افزایش قیمت لاستیک شد.

این درخواست مورد موافقت قرار گرفت و نرخ تایرهای رادیال سواری از اردیبهشت‌ماه جاری به‌طور میانگین ۲۰درصد افزایش پیدا کرد.

بیشتر بخوانید:

راهنمای خرید لاستیک دولتی | با این ۲ روش مستقیم می توانید لاستیک دولتی بخرید راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟

سخنگوی انجمن صنعت تایر با بیان اینکه در سال گذشته یکی از علل پدیدآمدن مشکل در تامین تایرهای سواری به‌خصوص در رینگ‌ پرمصرف ۱۳قیمت‌گذاری نامناسب محصولات این گروه بود، می‌افزاید: «قیمت‌گذاری دستوری به ضرر تولیدکنندگان است و با این وضعیت انگیزه‌ای برای افزایش تولید در این بخش باقی‌نمی‌ماند. برای همین امسال هم خواسته ما این است که یا تورم مهار شود یا به تولیدکنندگان اجازه داده شود متناسب با تورم و افزایش قیمت نهاده‌ها در قیمت محصولات خود بازنگری کنند تا بتوانند بموقع نیاز کشور را در تایر سواری برطرف کنند.»

لاستیک تاریخ گذشته نداریم

قیمت لاستیک دولتی یک‌میلیون تا یک‌میلیون‌و۳۰۰هزار تومان ارزان‌تر از بازار آزاد است. رصد بازار نشان می‌دهد درحالی‌که هر جفت لاستیک پراید در بازار آزاد حدود ۳میلیون‌و۳۰۰هزار تومان است، قیمت دولتی آن حدود ۲میلیون تومان است. قیمت بازار آزاد هر جفت لاستیک پژو هم ۳میلیون‌و۴۰۰هزار تومان است که قیمت دولتی آن حدود ۲میلیون‌و۱۰۰هزار تومان است، اما خرید لاستیک دولتی کمی زمانبر است و با توجه به نیاز به استعلام مدارک صاحب خودرو از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی و ثبت در سامانه جامع تجارت ممکن است طول بکشد.

سخنگوی انجمن صنعت تایر با بیان اینکه قطعی و کندی اینترنت سبب می‌شود برخی خریداران در زمان ثبت‌نام و خرید معطل شوند، می‌گوید: البته امسال تسهیلاتی در این زمینه قائل شده‌اند و یکسری از تایرها را از ثبت در سامانه جامع تجارت معاف کرده‌اند که این موضوع می‌تواند زمان فروش را کوتاه‌تر کند.

به‌رغم تأخیر و کندی در دریافت لاستیک دولتی، اخیرا شایعاتی مبنی بر توزیع لاستیک‌های دولتی تاریخ گذشته مطرح شده است که سخنگوی انجمن تایر به‌شدت این شایعه را تکذیب می‌کند و می‌گوید: تاریخ یک کالا وقتی می‌تواند منقضی شود که مازاد تولید داشته باشیم و مازاد تولید باعث شود کالا در انبارها بماند؛ درحالی‌که در صنعت تایر به هیچ‌وجه ما مازاد تولید نداریم که بخواهد در انبار بماند. شایعات دپوی لاستیک اصلا منطقی نیست.

کد خبر 848748 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قیمت - تنظیم بازار واردات وزارت صنعت، تجارت و معدن لاستيك

دیگر خبرها

  • دست بالای رُم برای پایین آوردن رقم بند خرید آزمون
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • ۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • کسادی بازار لباس زنانه به دلیل گشت ارشاد
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید